sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Uusi perheenjäsen

Eilen aikaisin aamulla suuntasimme auton nokan Tampereen suuntaan, Korkeakoskelle. Sieltä mukaan tarttui pienen pieni koditon "Jussi".  Jussi olikin oikein reipas matkalainen ja pari pientä piippausta tuli alkumatkasta ja sitten pieni matkaaja nukahti.


Puolimatkassa Jussi kävi pissalla ja kakalla ja sitten matka taas jatkui. Ihan lopussa vielä yksi pissapysähdys. Kun päästiin kotiin oli Jussia vastassa kaksi "jättiläistä". Alkuun Jussia hiukan jännitti, mutta sitten se reipastui, kun huomasi että nehän ovatkin ihan kilttejä koiria. Hessua taisi jännittää yhtä paljon, kuin Jussia. Milosta pentu taas oli niiiin ihanaaa :)


Kissat häipyivät näkyvistä heti, kun havaitsivat uuden tulokkaan.


Yö meni Jussilla yllättävän hyvin. Pari pissaa oli tullut yön aikana sisälle. Yhden aikaan herätti, vein ulos ja teki sinne isommat hädät. Sitten seuraavan kerran puoli kuuden maissa ja nousinkin sitten jo ylös. Nyt aamulla on kissatkin jo näkösällä ja murisevat Jussi -raukalle, kun se tulee liian lähelle :) Pääasiassa kissat makaavat keskellä meidän sänkyä, jolloin Jussista ei ole vaaraa. Jussin syntymäkodissa oli myös kissa, mutta se antoi pentujen kiusata ja hyppäsi vaan ylös soffalle, kun meno kävi liian rajuksi. Meidän kissat taas on sähäkämpiä, joten Jussilla on totuttelemista.

Jussi sai kasvattajalta mukaan ruokaa, mihin on tottunut ja minä olen vähitellen jo lisännyt raakaruokaa mukaan (myös kasvattaja on onneksi antanut mukana raakaruokaa). Vatsan kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Hyvä niin, Jussista tulee myös jossain vaiheessa kokonaan raakaruuan syöjä.

Jussin tulo oli yllätys myös meille (heh). Kyseistä pentuetta olin katsonut joskus aikaisessa vaiheessa, mutta kaikki pennut olivat varattuna jo pitkään. Meidän onneksi Jussin kohdalle sattui peräti kaksi peruuntumista. Torstaina näin Facebookissa Jussista tämän kuvan (kuva Tarjan Pahkasalon ottama ja hänen omaisuuttaan). No mehän olimme aivan myytyjä koko perhe ja otimme kasvattajaan yhteyttä.


Ihan liian kauan ollaan jo oltu ilman omaa "sinistä". Frodo on ollut taas mielessä paljon näin Jussin tulon jälkeen. Jussin isä on itseasiassa samalta kasvattajalta Saksasta Wallaroo -kennelistä, mistä Frodokin oli. Jussin emään ihastuin myös ikihyviksi, oikein nätti ja sopusuhtainen karjis, jolla on lisäksi tarpeeksi jalkoja :) Eli ei liian raskas ja lyhytjalkainen karjis.

Miten sitä taas osaa näin pienen pennun kanssa ;) Hessun pentuajoistakin on JO 5 -vuotta!!

Hessun treeneistä sen verran, että ollaan käyty taas Mannerin Ninan koulutuksissa, sekä omatoimitreeneissä. Ninan kanssa keskityttiin kierto, nouto, hyppy -liikkeeseen ja sain hyviä neuvoja, jotta Hessu kiertää tötterön tasaisemmin. Laitettiin agility aidat vähän ohjaamaan kummallekin sivulle. Alkuunhan Hessu kiersi nekin, mutta sai kyllä sitten ajatuksesta kiinni. Maanantaina tein omatoimitreeneissä samaa ja nyt Hessu jo osasi. Itse liike meni muuten Ninan käskyttämänä oikein hyvin. Tehtiin myös peruutusta, mikä oli paljon parempi sekä sitä, että lähetän Hessun Ninan luo, missä namia ja käsken keskivaiheilla maahan. Yhden kerran juoksi siitä huolimatta suoraan, yhden kerran jäi seisomaan, mutta muut kerrat tosi hienoja. Ninan mukaan parannusta on selvästi. Maanantaina tehtiin myös merkitöntä merkkiä ja pelkästään ruutuun lähetyksiä, kertaalleen myös sinne maahan (ja Hessu meni :). Ekan puoli tuntia olin ma yksin, mutta loppuajaksi tuli onneksi treenikavereita ja saatiin taas hyvät paikallaolo -treenit.

Ilmoitin Hessun myös sekä kesälle (heinäkuu taisi olla taukoa) ja syksylle Huotarin Sennin toko -valmennusryhmään. Josko päästäisiin taas kunnolla treenaamisen makuun ja saataisiin EVL:stä ensimmäinen tulos.

Tänään olisikin iltasella ohjelmassa taas ratsastustakin ja huomenna Hessun omatoimitokot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti