sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Hei vaan, helmikuussa jo mennään...



Kuvassa Hessu Vitträsk järven jäällä (ollaan välillä saatu nauttia upeista aurinkoisista päivistä). Loistavaa myös, että tänne onnistuu jälleen kuvien lisääminen :)

Leena kävi ajelemassa Hessun karvat, joten on uskaltauduttu jälleen uimaan (karvapehko on muuten niin mahtava ja tiivis, että sitä ei saa kuivaksi ja hotspot saattaa iskeä hetkessä). Ollaan käyty nyt kerran viikossa, hyvää liikuntaa laihdiksella olevalle Hessulle ja Hessusta ihan PARASTA! Ensi viikolla yritän saada myös Jussin uimaan, saas nähdä kuin käy!



Jussin kanssa ollaan käyty harjoittelemassa city -lenkkeilyä. Kaverina meillä oli Leena ja ihana rauhallinen Oili -riiseni. Muut koirat eivät Hessulle ole ongelma, mutta niitä autoja treenataan. Kun autoja, hajuja ja ihmettelemistä on paljon, ei ongelmaa juurikaan syntynyt. Tässä pari kuvaa, kun Leena pitelee karvakorvia. Uudet treffit on sovittu, tehdään vielä pitempi päivälenkki cityssä pyörien :) Edellinen oli tunnin ja Jussi oli ihan uupunut ;)



Hessun kanssa ollaan käyty parilla eri hallilla tokoilemassa (kokeiltiin myös Jennin kanssa miten Hessu hyppää agin virallisen korkuisen esteen ja kyllähän se meni ihan ketterästi).  Jussikin pääsi Sporttikselle vähän treenaamaan mun kanssa leikkiä ja paikkamakuuta muiden koirakoiden treenatessa omiaan. Ihan hienosti meni ja tehtiin vielä pikkukoirien kanssa remmilenkkikin lopuksi.

Hessun kanssa ollaan käyty myös myöhäisillan agitreeneissä. Viime treeneissä tehtiin jälleen rataa ja aikaisemman oppimamme valssin lisäksi opeteltiin nyt myös persjättö (molempia tarvittiin yllä olevalla radalla). Tehtiin koko rata viidessä pätkässä ja joka pätkää tarvittaessa useamman kerran, jotta sain ohjauksen onnistumaan kuten piti. Hessu menee kyllä hienosti, kun vaan ohjaus osuu kohdilleen (meidän opettaja Inkan näyttämänä niin hienosti että...). Radalla siis hyppyesteitä, rengas ja putkia. Kuvasta poiketen keppien tilalla oli suora putki eikä puomia tehty laisinkaan. Viikolle 8 on meillä varattu Hessun kanssa peräti kaksi yksärituntia agilityssä.



Hessu ja Jussi on kovasti nauttineet "lumipallokeleistä". Kuvassa odotellaan, josko niitä palloja vielä lentäisi. Myös Milo -vanhus saa aamuisin lumihepuleita ;) Sille ei tosin uskalla palloja juurikaan heitellä, ettei mene nurin koko koira. Tänään sille juuri aamulla nauroin, kun hepuloi hangessa (harmi ettei ollut kameraa mukana).


Paimennuksessa ollaan Jussin kanssa jatkettu perustreeniä ja haettu sitä keskittymistä paimennukseen. On vielä aika pentumainen eikä kovin pitkää aikaa pysty intensiivisesti hommiin. Pyritään lopettamaan treenit, niin, että into jää päälle (kuuliainen Jussista on kyllä tullut ja istuu käskystä lampaiden taakse odottamaan minua). Hessun kanssa sen sijaan ollaan päästy Mervin opissa tekemään ihan uusia mielenkiintoisia juttuja :). Harjoiteltiin kuvassa näkyvien porttien läpi kuljetusta kulmalla eli heti aukosta sisään menon jälkeen 90 asteen kulma (hyvin Hessu huolehti lampaat oikeaan väliin, vaikka itse ajautuikin pariin otteeseen aidan väärälle puolelle). Hessun kanssa onnistuva myös hyvin pysäytykset ja kuljetukset (Hessu ei enää juokse oikealta ohi vaan pysyy hyvin lauman takana rauhallisena).

Tammikuun lopussa käivn kokeilemassa ratsastusta Rauhalan tallilla. Ratsuksi sain ihanan suomenheppatamma Siinan. Osaava ja reipas heppa, joskin minulla aina kestää totutella uusiin heppoihin (sekä uuteen ryhmään ja opettajaan) ja vasta lopputunnista rupesin "ratsastamaan" ja vaatimaan Siinalta kunnon avoväistöäkin. Tallilla ei ole (vielä) maneesia, mutta keli oli aivan loistava (kenttä pehmeä ja juuri satanut ohut lumikerros). Pakkanenkin oli sopivasti lauhtunut. Aika hienoa oli ratsastaa tunnilla, missä kaikki 5 heppaa suomenhevosia ja myös ympärillä olevissa tarhoissa vain suomen heppoja :) Tässä kuussa käyn vielä toisellakin tallilla kokeilemassa kavereiden kanssa.

Omalla tallilla on nyt pari viimeistä kertaa ollut ratsuna Arska -heppa ja sitä ennen pari kertaa Hessu -heppa. Tässä kuva Hessusta ja meidän selfie ;) Tänään taas ratsastamaan ja pitkästä aikaa oma ope. Viime viikolla oli sijainen ja meitä vain kaksi ratsastajaa, oikein luksustunti ja vaativia sijainen, hiki tuli ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti