lauantai 3. syyskuuta 2016

Syksy ja kesämuistojakin!

Nyt on syksy, ei mahda mitään...viime viikolla oli pakko ottaa otsalamppu käyttöön aamuisille metsälenkeille koirien kanssa. Myös koirien heijastinliivit on kaivettu esille ja Jussillekin tilattu oma :)

Tähän alkuun pari kuvaa upealta Madeiran kesälomareissulta. Oli kyllä niin mahtava paikka, että sinne on päästävä vielä joskus uudelleen. 

Kuvassa meidän hotelli mereltä päin, kuva napattu veneestä, kun palattiin delfiini/valasretkeltä. Nähtiin kahden eri lajin delfiinejä ja delfiiniparvet tulivat aivan kumiveneen ympärille. Aivan ihania eläimiä :)


Seuraavassa kuvassa minä nautiskelen hotellin omilla merivesialtailla. Ihastuin niihin ikihyviksi. Aamuisin sai altaalla nauttia ihan omasta rauhasta ;) Uitua tulikin useampaan kertaan per päivä.



Seuraavassa kuvassa maisemaa meidän parvekkeelta kuvattuna ja muutenkin hotellilta.






Madeiran saarta tuli tutkittua mereltä käsin, yläilmoista käsin ja vuoristosta käsin sekä tietysti myös kävellen ympäriinsä. Köysiradalla noustiin jo heti ensimmäisenä aamuna kohti korkeuksia.



Upeita maisemia ja puutarhoja löytyy saarelta paljon.



Madeiran kukkaloisto on vertaansa vailla, jopa vuoden kuumimpaan aikaan elokuussa. Tässä ihan vaan pari kukkakuvaa.




Matka oli kaikin puolin onnistunut, mutta toki oli kiva palata kotiin oman eläinlauman luokse. Meidän eläinlaumasta olikin jälleen pidetty erittäin hyvää huolta :) Reissun jälkeen koitti sitten arki, sillä lapsilla alkoi koulu ja meillä aikuisilla työt.

Hessu & Jussi kävivät myös Marin käsitetyssä (kraniosakraalihoidossa), käsiteltävää löytyikin paljon. Jussi oli ensimmäistä kertaa ja väsähti lähes heti käsittelyn jälkeen nukkuen sikeästi Hessun käsittelyn ajan.




Hessun ja Jussin kanssa käytiin koko kesä noin kerran viikossa paimentamassa. Edistystä kyllä tapahtuikin. Minähän se heikoin lenkki olen, mutta jotain olen oppinut itsekin. Jussi kävi lisäksi hakutreeneissä kerran viikossa ja toko-/tottistelemassakin. Kunnes reilu viikko sitten loukkasi jalkansa :(


Lääkärireissuhan siitä tuli ja Jussi jouduttiin rauhoittamaan ja koipi kuvattiin. Oikean etujalan ranteesta löytyi sitten osittainen sivusiteen repeämä ja myös pieni luun pala oli irronnut siinä samalla. Jalka laitettiin pakettiin ja viime torstaina käytiin ortopedi Räihän luona näyttämässä jalkaa uudelleen. Jussi poisti siteen viime viikon sunnuntaina omatoimisesti, eikä ole sen jälkeen ontunut yhtään. Räihä totesi jalkaa ja kuvia tutkittuaan että voidaan pitää varovasti ilman sidettä ja minimi liikunnalla vielä kaksi viikkoa. Sitten asteittain lisättyä liikuntaa siitä seuraavat 3 viikkoa ja kuudennen viikon jälkeen voinee elää normaalisti (silloin otetaan vielä kontrolli-rtg). Näillä sitten mennään ja harmittaa kyllä, kun nuori koira ei saa juosta vapaana, saatikka tavata koirakavereita. Myös kaikki treenit on tauolla. Pääasia kuitenkin, että Jussi paranisi hyvin!! Jussihan itse ei tajua olevansa millään tavoin sairas, ihmettelee kovasti kun vaan hihnassa käydään pikaisesti lenkillä, ei pääse Hessun kanssa riekkumaan ja vielä komennetaan jos vaan vähän yrittää kissojen kanssa peuhata.

Tässä pari kuvaa torstailta, kun oltiin lähdössä lääkärille.




Hessun kanssa on jatkettu paimennusta ja mennään taas ensi viikolla. Hessu saa myös tuurata Jussia toko-/tottistreeneissä. Haku meillä on nyt kokonaan tauolla. Jussi kyllä edistyi siinä kivasti ja myös esineruutu rupesi sujumaan :) Toivottavasti Jussilla pysyy edes osa opitusta mielessä. 




Kuvissa Hessu paimentaa Mervi -kouluttajan kanssa. Viime treeneissä tehtiin Hessun kanssa paljon maahan menoa kesken paimennuksen  ja jopa minä sain Hessun menemään maahan (lammaslauman toisella puolella). Heti kun meni maahan, jatkettiin "hommiin" käskyllä paimennusta.

Hessuhan oli myös pitkällä sairaslomalla, mutta on nyt onneksi täysin parantunut. Edelleen kyllä laihdutetaan kertyneitä kiloja. Turkkikin vihdoin taas kasvaa (kortisonin jälkeen oli hetken aikaa laikkuja, mihin ei meinannut karvat kunnolla kasvaa) ja nyt karvat rehottaakin joka suuntaan, en kuitenkaan ole sitä nyt viitsinyt leikata vaikka välillä tuntuu, että Hessu läkähtyy. Olen kuitenkin ohentanut jonkin verran ja tutkinut tarkkaan ettei näy hotspottia uimareissujen jälkeen.

Milo eläkeläinen on kunnostautunut isännän ja poikien kanssa puuhommissa, halkoja löytyykin jännistä paikoista Milon jäljiltä ;)

Ratsastamassa olen käynyt nyt pari kertaa viikossa, kun ulkomaanreissun takia tuli rästitunteja. Viimeviikolla oli estetuntikin ja huomenna jatkuvat esteet, tänään koulutunnille.  Ensi viikolla onkin vuorossa Viron reissu,  odotettu vuosittainen ratsastusmatka Muhuun <3 Toivottavasti säät suosivat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti