lauantai 5. marraskuuta 2016

Lumi ja pakkanen

Alkuviikosta satoi tänne meillekin ensilumi ja tällä hetkellä satelee hiljalleen lisää ja pakkasta on noin 5 astetta. Hessu ja Milo ottivat lumen tulon hieman rauhallisemmin mitä Jussi -kakara. Tässä videopätkä ensilumipäivästä (tosin Jussi oli jo jonkun aikaa hepuloinut ja kiitänyt ympäri taloa ennen tämän kuvaamista). Kuvaajana meidän Eetu koulupäivän jälkeen :)


Viime sunnuntaina meni Jussin hakutreenit hyvin, kun tallasimme kaksi kapeaa kaistaletta. Maalimiehen piiloon menemisen jälkeen, vielä yksi henkilö tallasi siksakkia koko kaistaleen. Ensimmäisellä kaistaleella ei ollut tuulesta apua ja siinä Jussi teki hiukan vänkyröitä juostessaan (mutta ei jäljestänyt). Toinen kaistale oli aivan täydellinen (apuna hyvä tuuli). Jussi siis paineli kohtisuoraan maalimiehelle. Maltettiin lopettaa tähän ja Jussille jäi selvästi into päälle. Kuvassa Jussi ennen omaa vuoroaan.


Timbe -kissa oli kovasti apuna merkkien setvimisessä ;)


Eilen oltiin sitten minä & Jussi ensimmäistä kertaa agilitytunnilla. Aloitettiin putkitreenillä ja pian lähetettiin Jussia putkeen vuorotellen kouluttajan kanssa eri päistä (toinen aina palkkasi toisessa päässä ja toinen lähetti). Päästiin jo ottamaan vähän pitempikin välimatka putkeen ja lähettäessä jo "saatoin" vierellä  liikkuen Jussin putkeen. Tätä tehtiin melko pitkään ja Jussihan tykkäsi. Välillä sitten huilitaukoa ja sitten siirryttiin esteisiin (rimat maassa, tai ihan alimmillaan). Aloitettiin yhdestä esteestä, mutta pian tehtiin jo kolmea estettä. Tehtiin eri puolilta ja päästiin jo siihen asti, että kouluttaja piti Jussia lähtöpaikassa, kolmannen esteen takana oli lelu (esteet eivät olleet ihan suorassa linjassa) ja minä annoin käskyn "hyppy" ja juoksin Jussin mukana esteiden sivulla lelulle leikkimään. Loppuun sitten vielä rauhoittumista ja Jussi malttoi pötkötellä maassa, kun välillä namitin. Meillä oli siis puolen tunnin treenit ja Jussi oli kyllä selvästi henkisesti väsynyt treenien jälkeen. Jussi käyttäytyi hyvin hallissa eikä yhtään haukkunut tai mölissyt. Pari kertaa juoksi aidan taakse kuuntelemaan pää kallellaan toisen radan ääniä, mutta palasi sitten omiin treeneihin. Innoissaan odotamme seuraavaa treeniä :)

Kohta lähdetään paimentamaan ja ainakin Hessu pääsee lampaille, vielä hiukan mietin josko kumpikin pääsisi kerran vaiko Hessu kaksi. Viimeksi paimentamassa oli vain Jussi.

Hyvää Pyhäinpäivää ja viikonloppua kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti