lauantai 29. lokakuuta 2016

Vihdoinkin päivitystä

Alkuun täytyy heti todeta, että Jussin jalka on nyt kunnossa. Käytiin 20.10. kontrollikuvissa / tutkimuksissa ja sivuside on parantunut. Jalassa on edelleen selkeä kova paksuuntuma ja rtg kuvasta näkyi, että kalkkeutumia oli hiukan tullut lisää. Räihän mukaan paksuuntuma joko häviää ajan kanssa tai sitten se saattaa jäädäkin, mutta siitä ei ole haittaa koiralle. Jalka vääntyy ja kääntyy kuten kuuluu, eikä kalkkeutumistakaan ole haittaa ja nekin pitäisi kuulemma vähitellen sulaa pois. Jussi siis saa taas liikkua normaalisti ja sehän Jussille sopii :) Kuvassa Hessu & Jussi.


Esinetreeniä on tehty kotimetsässä melko ahkerastikin sekä Jussin että Hessun kanssa. Se sujuukin aika kivasti molempien kanssa (Hessuhan ei pk-lajeja harrasta, mutta mielen virkistykseksi pääsee esineitä etsimään, kun siitä niin hurjasti tykkää). Alla pari kuvaa viimeisistä treeneistä. Jos Jussin motivaatio ei riitä, niin Hessu pääsee tekemään ensin ja voi että Jussi tekee vauhdilla sen jälkeen (on näet aika kateellinen toiselle).
Jussi on taas käynyt hakutreeneissäkin ja vähän on kyllä tullut takapakkia siinä hommassa. Millään ei etene suoraan vaan kiemurtelee miten sattuu (vaikka lopulta ukon löytääkin). Korvatkin on välillä hukassa eikä kuuntele minua lainkaan, kun yritän kutsua pois pistolta. Olen sitten treenien jälkeen tallannut kotimetsään kapean kaistaleen ja laittanut Jussin etsimään vielä jonkun kotiporukasta. Kaistaleella meneekin paremmin ja tietty myös Hessu ja Milokin pääsivät "äijän" etsintään. Milo se on edelleen ihan loistava (menee vaan niin lujaa, että hirvittää polvien puolesta). Yllättäen Hessukin on ollut tosi hyvä, ihan parilla treenillä. Toivottavasti päästäisiin nyt Jussin kanssa tässä eteenpäin ja suorempiin pistoihin.

Kertaalleen ollaan käyty vähän harjoittelemassa remmilenkilläkin kaverin koirien kanssa (ennen treenejä). Yllättäen Jussi meni tosi hyvin toisten perässä, eikä välittänyt autoistakaan mitään.Ensi viikolla seuraavat treenit, josko saataisiin taas kaverit ennen treeniä lenkille :)

Paimentamassa ollaan myös käyty ja välillä Jussi menee hienosti ja välillä ei taas tule oikein mitään. Tässä pari kuvaa, kun kouluttaja Mervi treenaa Jussin kanssa (omista ohjauksista ei ole kuvia). Eilen meni ensimmäinen Jussin kierros lampailla tosi, tosi huonosti. Otettiin sitten ohjaajan ehdotuksesta Riesa valkkari Jussille avuksi hetkeksi ja tämän jälkeen toinen kierros Mervin ohjauksessa menikin taas tosi hienosti. Hessu ei ollut eilen paimentamassa, mutta toissaviikolla meni kyllä todella hyvin. Hessu menee jo hienosti käskystä lampaiden toisella puolella maahan, pysyy myös henosti aloituksessa maassa ja osaa olla rauhalisempikin. Ensi viikolla onkin taas Hessun vuoro. Mutta tässä siis Jussin kuvia.

Nouto on Jussilla jo hyvin hanskassa, tuntui oppivan sen ensimmäisestä kerrasta. Luovutusta vielä treenataan ja erikseen kapulan pitämistä (kun Jussi istuu). Kierto on taas ollut Jussille tosi vaikea, tässä pieni videon pätkä siitä, mihin on päästy.


Sisällä ruokakupilla Jussi osaa hienosti sivulle tulon, istumisen ja maahan menon. Myös paikkamakuu onnistuu hienosti ja ollaan maksimissaan minuutin paikkamakuuta tehty. Täytyykin nyt viikonloppuna, kun on valoisaa siirtää tämä paikkamakuu ruokakupin kanssa ulos. Luoksetuloa tehdään lenkillä niin, että kutsun välillä eteen istumaan ja palkkaan siinä. Seuraaminen on vielä ihan alkeissa ja sitä ollaan tehty vaan ihan paria askelta namin kanssa sekä perusasentoa.

Ratsastamassakin olen käynyt ja meillä on ollut jo useamman kerran aiheena puomit ja esteet. Vaikeaa, mutta kivaa. Tässä pari kuvaa (otettu jo jokin aika sitten) kun ratsastan Eemelillä. Kuvaaja Pia Vihko. Mukana myös yksi Emma Vihkon ottama kuva maneesissa minusta ja Hessusta. Näillä huonoilla säillä ollaan jo siirrytty maneesiin.


Horse Show:ssa  käytiin myös ja kivaa oli. Tässä pari kännykkäkuvaa sieltäkin.Paljon jäi taas kirjoittamatta, mutta jos taas yritän olla aktiivisempi. Tarkoitus olisi Jussin kanssa kokeilla yhtä uutta lajiakin, mutta siitä sitten enempi ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti