tiistai 23. helmikuuta 2016

Talvilomalla

Ihanaa lenkkeillä koirien kanssa päivällä valoisaan aikaan :) Kuvassa Milo ja Hessu eilisissä lumileikeissä. Vanhuskoira Milokin aivan villiintyi lumipalloista ja lumessa juoksemisesta.


Hessun kanssa tehtiin myös ylimääräinen tunnin remmilenkki reippaalla tempolla. Kuva matkan varrelta. Josko vaikka molemmilla saataisiin kuntoakin kohotettua.


Hessun kanssa on nyt ahkerasti treenattu tuleviin toko -kokeisiin. Uusi EVL ei vaan ota kokeissa sujuakseen, vaikka treeneissä on mennyt ihan kivasti. Kahdesta aikaisemmasta yrityksestä ei ole tullut edes tulosta (jälkimmäinen olikin aivan pohjanoteeraus). Kuitenkin kun nyt yksiin kokeisiin olen meidät vielä ilmoittanut, niin kokeillaan vielä.

Sunnuntaina aamulla tehtiin Mannerin Ninan treeneissä koemaisesti palkatta peräjälkeen tunnari, ruutu, luoksetulo ja seuraaminen. Palkka tuli vasta seuraamisen jälkeisestä "siirtymisestä" seuraavan liikkeen aloitukseen. Hessu ei siis saanut mitään palkkaa kokoaikana ennen tätä. Yleensä palkkailen sitä jo rauhallisesta halliin tulemisesta jne. Alkuininää tästä vähän aiheutui, mutta liikkeet Hessu teki hienosti ja oikein. Pientä levottomuutta oli kuitenkin havaittavissa, nytkähti esim. ruudussa maatessaan hiukan ennen kutsua ja tunnarikapulaakin pureskeli. Siirtymät ja liikkeiden välit on meillä kokeissa ne hankalimmat, kun Hessu ei silloin ole kunnolla kuulolla. Nyt oli siirtymät ja odottelut hyvät, otin myös käyttöön uuden käskyn, missä Hessu makaa "pysyy" käskyllä. Tehtiin vielä lopuksi myös ohjattua noutoa ja vahvistettiin merkkiä.

Eilen käytiin yhteistreeneissä hallilla. Tehtiin peruutusta, joka tuntui välillä pitkälläkin matkalla oikein hyvältä (varsinkin etupalkalla). Sitten tehtiin ruutuun juoksuja (lähinnä lelulle eri suunnista). Tötterön kiertoa pariin otteeseen esteiden ja kapuloiden välistä sekä paikalla istumista. Ensimmäisellä kerralla välipalkkasin istumista ja Hessu sai myös palkan kehän ulkopuolella istumisen jälkeen. Tämän jälkeen tehtiin koemaisesti koko EVL paikallaolo. Joskin kävin tässäkin välipalkkaamassa makaamisen, kun rentoutui. Hyvänä häiriönä oli sakemanninarttu omistajineen, jotka treenasivat istuvien koirien ja meidän piilon välissä :) Saatiin paikallaoloon jopa 4 koirakkoa mukaan.

Ainakin kahdet kunnon treenit tehdään Hessun kanssa vielä ennen koetta ja ne pyrin tekemään niin, että ensin esim. 4 liikettä sitten siirtymisestä palkka (ja odottelutauko) ja sitten toinen "rypäs" liikkeitä ja vasta kehästä poistumisen tai siirtymisen aikana palkka. Nyt nimittäin tuntuu se kostautuvan, että ollaan aivan liian vähän treenattu palkattomuutta. Yritän myös saada Hessun mieleen sen asian, että myös liikkeiden välillä saattaa tulla yllättäen se paras palkka.

Sunnuntaina olin ratsastamassa ja ratsuna ihana Eemeli :) Kuva ennen tuntia. Eemeli olisi kyllä mieluimmin ollut vain rapsutettavana, kuin lähtenyt tunnille.


Tehtiin pääty-ympyrällä avoväistöä sekä käynnissä, ravissa että laukassa ja molempiin suuntiin. Sehän ei ole mitään helppoa, varsinkaan Eemilin kanssa oikeassa kierroksessa. Saatiin kuitenkin oikein kivoja pieniä onnistumispätkiä aina välillä, joten hyvä mieli jäi.

Ihanat ratsastustuntikaverit sitten saivat minutkin ilmoittautumaan meidän tallilla pidettäviin koulurataharjoituksiin, Luokka II, Helppo B:0 2009. Heppatoivomuksia pitää olla kaksi ja laitoin ensimmäiseksi suomenheppa Arskan, mutta toinen on vielä mietinnässä. Ensi sunnuntaiksi pitäisi opetella rata, kun meidän ihana Mia opettaja lupasi meitä taas vähän harjoituttaa ja toiveena olisi myös ne hevoset, millä sitten menemme koulurataharjoituksiin. Viime koulukisoihin osallistuinkin Arskalla (viime keväänä), enkä ole sillä sen koommin ratsastanutkaan. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti