perjantai 26. helmikuuta 2016

Treeniä ja lenkkiä


Kuvassa Hessu eilisten treenien jälkeen.

Toissapäivänä ja eilen olin varannut meille Hessun kanssa treenikentän ja käytiin treenailemassa EVL -liikkeitä ihan kahdestaan. Varsinkin toissapäivänä treenattiin taas sitä palkattomuutta ja se sujuikin hyvin. Liikkeetkin Hessu osasi hienosti, tehtiin kahdessa erässä. Hessu on huomattavasti tarkkaavaisempi myös liikkeiden välillä, kun odottaa sitä palkkaa. Tämän kun saisi siirrettyä nyt vielä koetilanteisiin.

Eilen sitten keskityttiin ruudussa suoraan maahan menoon ja sitä tahkottiin hiukan pitempään. Tehtiin kyllä muutkin liikkeet läpi, mutta palkkailin enemmän liikkeistä ja myös liikkeiden välissä siirtymisissä sekä myös ihan perusasennoista. Välillä aina treenattiin "pysyy" paikalla oloa, kun rakentelin ratoja.  Eteen menoja tehtiin myös erikseen sekä paikkamakuussa pysymistä, eli palasinkin palkkaamaan Hessun maahan, enkä kutsunutkaan luokse.  Josko tämä auttaisi siihen Hessun levottomaan takapäähän (se lähes aina maahan mentyään ja kun minä lähde etenemään, heilauttaa takapäätä niin, että saa takajalat paremmin lähtövalmiiksi). Treenit on siis menneet ihan hyvin, mutta koska  Hessu on erittäin häiriöherkkä otus, voi kokeet taas mennä ihan miten sattuu. Koitetaan kuitenkin parhaamme. Aina kokeissa tuomari kuin tuomari huomauttaa, kuinka häiriöherkkä / levoton koira on ja sen pitäisi tehdä tiiviimmin minun kanssani (oi jospa tietäisivät, kuinka vaikea se oli nuorempana, nykyäänhän se kuitenkin pääsääntöisesti kuuntelee minua). Kotona on päivittäin ruokailun yhteydessä Hessu tehnyt 3 minuutin paikalla istumisen. Minä olen vakoillut toisesta huoneesta ikkunoiden läpi, että istuu kuten pitää :)

Loman ansiosta ollaan edelleen päästy ihanille pitkille päivälenkeille ja lisäksi tehty myös lyhempiä lenkkejä, jotta Milokin on jaksanut mukana. Myös ratsastusharjoitukset lähenevät, joten olen yrittänyt opetella rataa.  Huomenna olisi viimeinen ratsitunti ennen rataharjoituksia, joten toivottavasti saan toivomani hepan ja toivottavasti harjoitellaan ko. rataa.

Kunhan valkenee, lähdetään Hessun kanssa pitkälle lenkille, treenaamisesta saa Hessu pitää tänään vapaata.

P.S. Huomasin muuten, että jostain syystä tähän blogiin tulee väärä päivämäärä??? Omalla koneellani on kyllä oikea, tänään siis perjantai 26.2.2016.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti