sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Täällä taas

Tämähän on suorastaan ahkeraa päivitystä :)

Heti alkuun pari videopätkää sekä minun & Hessun ja minun & Jussin paimennuksesta. Jussista näkee niin hyvin, mikä pentunen se vielä on lumessa loikkiessaan. Jussi osaa käskystä istua ennen kuin pääsee lampaille "hommiin" ja lopettaessa se käskystä istuu kuuliaisesti lampaiden taakse ja odottaa siellä, että tulen sen luokse :) Paimentamassa käydään suunnilleen kerran viikossa molempien kanssa. Olen nyt vielä jakanut niin, että kumpikin on kerran lampailla (eli ovat molemmat yhdellä vuorolla, kun normaalisti koira on kaksi kertaa lampailla per vuoro). Tämä on ollut Jussille hyvä vaihtoehto ja se on jaksanut keskittyä paremmin. Jussilla on tosin ollut pari pitempää sairaslomaa ja Hessu on silloin treenannut enemmän.


Ratsastuksen vakivuorotkin alkoivat ja ensimmäisellä tunnilla minulla oli Hessu -hevonen. Ihanan reippaalla päällä oli Hessu ja hyvä tunti muutenkin! Tänään taas ratsastus :) Meidän ratsastustalli lopettaa kesällä ja nyt on ollut hakusessa uusi paikka. Tiedusteluja on jo tehty, mutta niistä enempi aikanaan. Nyt keskitytään täysillä nauttimaan meidän huipputallista ja mahtavista tunneista kesään asti. Kaikki hepatkin menevät myyntiin, toivottavasti löytävät hyvät uudet kodit.

Hessun kanssa ollaan myös viikoittain jatkettu agility -treenejä ihan yksäritunnein. Viime perjantaina tehtiin ratatreeniä ja opeteltiin valssin tekeminen. Tehtiin täyspitkä rata, kylläkin pätkissä. Radalla oli putkia ja hyppyjä. Oli kyllä taas mielettömän kivaa. Edellisellä kerralla laskettiin A -alas ja treenattiin alastulon kontaktia alustan kanssa. Alustaa pitäisi nyt treenata kotona lisää ja ensi kerralla jälleen aiheena kontaktit.

Viime viikonloppuna olin myös Lägi-Areenalla treenaamassa molempien koirien kanssa. Meillä oli kolmen porukalla vuokrattu yksi kenttä kahdeksi tunniksi. Hessu treenasi EVL -tokoa (ja kerran tehtiin A, missä hyvät alastulokontaktit). Jussi kävi ensimmäisellä kerralla yksin mun kanssa leikkimässä, tekemässä hienoja vauhtinoutoja, luoksetuloa ja maahan menoa ja sinne maahan rauhoittumista. Hienosti sujui. Toisella kerralla oli kentällä toinen koirakko häiriönä. Hiukan etäämmällä Jussi leikki hyvin, mutta lähempänä toinen koira kiinnosti kovasti. Suostui kuitenkin leikkimään minun kanssani ja maahan rauhoittui hyvin namin voimalla. Ihan loppuun vielä porukalla paikallaolo, Hessu teki EVL -paikallaolon.

Jostain syystä en saa tänne lisättyä kuvia, täytyy lisäillä myöhemmin. Kohta lähdetään Hessun kanssa pitkälle lenkille, jos vaikka käytäisiin jäälläkin :) Eilen illalla talsittiin tunti Jussin ja Hessun kanssa pyörätiellä kehä III: sen vartta ja välissä myös pienempi tie. Koitetaan saada Jussi tottumaan autoihin, sen mielestä nimittäin niiden kimppuun (renkaisiin) pitää hyökätä. Kyllähän Jussi siellä pyörätielläkin reagoi autoihin (paitsi jos oli hyviä hajuja tien pientareella ne vei voiton). Väsyi selvästi lopussa ja saatiin rauhallisempia pätkiä, missä mentiin remmi löysällä. Positiivista oli, että pystyttiin liikkumaan eteenpäin, välillä jopa remmi löysällä ja välillä Jussi vain haisteli maata auton mennessä läheltä ohi. Ensi viikolla ohjelmassa taajamatreeniä Jussille vieraan koiran (ja tietty omistajan) kanssa. Toivottavasti selätetään tämä ongelma jossain vaiheessa. Niin ja Hessusta oli toooosi tylsää tallustaa siinä tien viertä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti