sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Treenailuja

Yksikin lomapäivä lisää viikonloppuun saa kyllä ihmeitä aikaan (ja tuntuu että ehtii vaikka mitä). Tässäpä kuitenkin vähän koostetta koiratreenailuista.

Perjantaina illalla oli siis agility (45 min yksäri). Mukaan piti ottaa sekä Hessu että Jussi, mutta otin vain Hessun, koska -20 on liikaa pitää toista koiraa autossa ja Jussin kiljuminen (kun se on kateellinen Hessulle, kun Hessu treenaa, on jotain sellaista mitä ei halua kuunnella). Jännä sinänsä, että Jussi malttaa odottaa hiljaa kiinni jos esim. avustan hallilla muita, mutta Hessu on eri juttu (täytynee jossain kohdassa testata, josko se  olisi mennyt ohi).

Kuitenkin siis Hessu pääsi treenaamaan. Open ohjauksella aloitettiin erilaisilla ratapätkillä, joissa mukana aika tiukkojakin käännöksiä. Pisin ratapätkä taisi olla sellainen missä oli ensin suora putki + hyppy + tiukka käännös vasemmalle ja hyppy + loivempi käännös vasemmalle ja hyppy + hyppy + putki jossa tiukka mutka. Ensin tehtiin parissa pätkässä ja lopuksi siis ihan kokonaisena. Voi että Hessu tykkäsi ja minä :) Sitten treenattiin meidän läksynä ollutta alustaa ja se sujui tasaisella ihan mallikkaasti eri variaatioilla. A:ta tahkottiin melko pitkään ja alastulon kanssa vähän ongelmia, kun Hessu pyrkii hyppäämään kontaktin yli. Lopuksi saatiin monta onnistunutta kontaktia, kun palkkaaja oli tarpeeksi lähellä.  Ensi kerralla loivennetaan A, jolloin ei tule tarvetta hypätä ja alustakin toimii varmasti paremmin. Josko sillä saataisiin tätä asiaa eteenpäin.  Kertaalleen kokeilin hyppäyttää renkaankin ja hyvin Hessu sen muisti. Kivat treenit ja ensi perjantaina mennään taas :)


Eilen oli sitten vuorossa paimennustreenit sekä Hessun että Jussin kanssa. Pakkasta ei ollut enää kuin pari astetta, mutta kylläkin aikamoinen lumimyräkkä. Ensimmäisenä hommiin pääsi Hessu (autossa muuten Jussi hiljenee lähes saman tien, kun olen ottanut Hessun ulos, hyvä niin).

Hessu menee heti käskystä maahan ja jää nätisti odottamaan kun menen lampaille. Käskyllä "hommiin" se lähtee liikkeelle. Meidän etuna oli tällä kertaa se, että oltiin ihan ensimmäisiä eikä lampaan kakkaa juurikaan ollut lumen päällä (turhautuessaan Hessu edelleen innostuu sitä syömään...). Minä siis menin edellä lampaat perässä ja Hessu viimeisenä, Hessu teki ehkä parasta ja pisintä kuljetusta, mitä minun kanssa on tehnyt ja kuljettiin paimennusaluetta ympäri :)

Pariin kertaan käskytin Hessun maahan lampaiden takana ja hetken kuluttua uudelleen "hommiin". Lähinnä keskityttiin kuitenkin siihen kuljetukseen, kun se kerrankin sujui niin mallikkaasti. Hessu käveli lampaiden takana rauhallisesti eikä se yrittänyt kiertää oikealta ohi kertaakaan (mitä se usein tekee, ja se pitää käskyttää takaisin). Hyvä fiilis jäi, hieno Hessu! Kerrankin ope sai vain seistä aidan takana ja neuvoa sieltä.

Sitten oli Jussin vuoro (Jussilla on ollut taukoa, kun se kannuskynsi poistettiin). Ope oli sitä mieltä, että tällä kertaa minä menen lampaille ja hän päästää Jussin heti kun se menee istumaan (taisin sanoa, että ei sitä kyllä istumaan saa...). No minä olin lampailla ja sanoin sieltä  "istu" ja Jussihan istui välittömästi ja pääsi heti "hommiin" käskyllä liikkeelle. Tällä kertaa ohjasin itse myös Jussin koko sen treenin ajan. Alkuun Jussi teki ihan mielettömän hyvää kuljettamista. Tehtiin vähän enemmän käännöksiä mitä Hessun kanssa ja vauhti oli hiukan nopeampi (tai nopea ja nopea, mulla oli jalat jo aika hapoilla umpihangessa tarpomisesta). Välillä Jussi sai pari lumihepulia ja juoksi laitumen ympäri, mutta palasi sitten hienosti hommiin. Jussi yllätti positiivisesti myös lopetuksen suhteen, kun sanoin lampaiden toiselta puolelta, että "istu", niin kiltisti istui ja odotti, että tulin lampaiden läpi ja otin Jussin kiinni. Hieno Jussi ;) Ensi viikolla jatkuu myös paimennustreenit.

Tänään tehdään pitkät remmilenkit ja illalla olisi vielä 90 min ratsastus :) Huomenna alkaakin sitten arki koko perheellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti